Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 1
Александър Константинов / снимка: личен профил ФБ
Александър Константинов / снимка: личен профил ФБ

Александър Константинов: Не е необходимо да се "открива топлата вода", за да се оправи транспортът на Пловдив


Публикувана: неделя, 30 юни 2024 г.

Бившият зам.-кмет на Община Пловдив в мандата на Славчо Атанасов - Александър Константинов, коментира в социалната мрежа Фейсбук болната за пловдивчани тема - градския транспорт. 

Ето какво заявява той: 

Препоръчвам на кмета на община Пловдив г-н Димитров и неговата заместничка г-жа Петкова да отидат до град Русе и да почерпат опит от тях. 
Преди десетина години град Русе беше на път да предаде целият обществен транспорт в ръцете на частни фирми. Така се следваше "светлият" опит на град Пловдив. С идването на новият кмет на града, който беше излъчен от лявата част на обществото започна битката за връщане на маршуртните линии в общинската фирма. Град Русе успя да спечели и финансиране за нови транспортни средства, основно тролейбуси и електробуси. С обновеният транспортен парк дойде и повишаване на ефективността на дейността и подобряване на качеството на обслужването. Не мога да не отбележа, че графиците на маршрутните линии започват в 05.00 часа сутринта и завършват в 24.00 часа през нощта. 

От 01.07.2024 год влизат в сила новите тарифни цени за пътуване в градският транспорт. ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ СЕ ВОЗЯТ БЕЗПЛАТНО С КАРТА НА СТОЙНОСТТА НА ИЗДАВАНЕТО И. Намалени са и цените на картите за ученици, студенти и инвалиди. Ето как, когато общината е собственик на 100% от маршрутните линии може да се провежда социална политика. В Русе има и карти за една, две или повече линии. Това е практика във всички големи градове, която не се използва от община Пловдив. Повечето пътуващи ползват една или две линии в своите ежедневни пътувания и ще предпочетат такива карти. Защо община Пловдив не издава такива карти няма разумно обяснение. 

Не е необходимо да се "открива топлата вода". Не е трудно да се отиде в град Русе и да се поговори как могат да направят всичко това, което Пловдив не може да направи вече 12 години.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Пази горите от пожари!