Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1
"Бележник на времето" - изложба - живопис на Анелия Райкова
"Бележник на времето" - изложба - живопис на Анелия Райкова

Анелия Райкова представя трета самостоятелна изложба в галерия "Лабиринт"


Публикувана: вторник, 9 май 2023 г.

След "Словесен пейзаж" (2018) и "Зависим от Вселената" (2019), Анелия Райкова представя изложба, озаглавена "Бележник на времето". Още при дебютната ѝ експозиция, творбите ѝ плениха пловдивската публика с финес, майсторство и дълбочина. 

"Анелия Райкова остава вярна на абстрактния си стил и продължава да го усъвършенства. 
С присъщата на истинския творец чувствителност платната ѝ са емоционален отговор на предизвикателствата на времето, но и убежище от динамиката на ежедневието. В абстракцията ѝ виждаме една овладяна експресия, фин баланс между първичната емоция и анализът на разума. Умението и деликатността, с които изгражда този баланс са нейн запазен знак и превръщат всяко платно в обект на медитация и извор на красота и смисъл.", казва галеристката Елена Калпакчиева.  

Анелия Райкова е родена в гр. Бургас и както неведнъж е споделяла, носи навсякъде със себе си простора и свободата на морето. Завършва ССХУ за приложни изкуства, гр. София, специалност текстил и през 2000 г. защитава магистърска степен в НХА "Н. Павлович", гр. София, специалност сценография при проф. Г. Иванов. Работи в областта на живописта, пространствените изкуства и кино. От 2011 г. е художник-изпълнител в „Бояна филм". Член на Дружеството на Бургаските художници. От 2010 г. е член на СБХ. Нейни работи са притежание на Бургаска Градска галерия, както и на частни колекции в България, Германия, Норвегия, Полша, Исландия, Южна Корея, Холандия, Великобритания

Изложбата, открита снощи, може да бъде разгледана до 23 май в галерия Лабирнт, Пловдив, ул. Ангел Букурещлиев 1. 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО