Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 27 май 2024 г.
понеделник, 27 май 2024 г.
1 / 1

Ангел Стоев настоява „Напоителни системи“ да ускорят темповете по почистването на р. Стряма край Трилистник


Публикувана: понеделник, 26 юни 2023 г.

„Необходимо е да се ускори темпото по втория етап от почистването на коритото на р. Стряма край с. Трилистник. Разбирам, че имаше дъждовните дни, но бих искал да видя по-голям напредък“. Това заяви областният управител на област Пловдив Ангел Стоев на среща с управителя на „Напоителни системи“ – клон Марица инж. Костадин Чолаков. Той припомни, че първият участък от 700 метра беше почистен, а  бреговете укрепени за по-малко от месец.

„Вторият участък също е в много лошо състояние, коритото е обрасло с дървета и храсти. На този етап там работят две тежки машини и те са напълно достатъчни, но през следващите седмици може би ще поискаме помощ от горското стопанство в Клисура“, коментира инж. Чолаков.  Той подчерта, че работата им се затруднява от липсата на техника. С едни и същи машини се чистят коритата на реките, почистват се отводнителни канали и се укрепват диги. „През последните месеци сме почистили отводнителните канали в община „Марица“, които трябва да са проводими при опасност от високи води по р. Стряма. Според предварителните разчети ще са необходими още два месеца, за да може да приключи окончателно почистването на Стряма край с. Трилистник.

Припомняме, че превантивното почистване започна през март първоначално само с техника и работници от „Напоителни системи“. През април към тях се присъединиха и екипи от горските стопанства със специализирани машини за разчистване на храстовидната растителност и дърветата.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Далас Маверикс Далас Маверикс  title= 03:10 Далас Маверикс Минесота Тимбъруулвс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Славия Славия  title= 20:00 Славия ЦСКА 1948 https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Ботев Пловдив Ботев Пловдив  title= 20:00 Ботев Пловдив Арда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3420.png
Ал Насър Рияд Ал Насър Рияд  title= 21:00 Ал Насър Рияд Ал Итихад Джеда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3426.png
Фортуна Дюселдорф Фортуна Дюселдорф  title= 21:30 Фортуна Дюселдорф Бохум https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
АУ