Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 1

BG-X Ендуро шампионата се завръща в Кърнаре


Публикувана: сряда, 8 юли 2015 г.

След отличната организация на втория кръг от  BG-X Ендуро шампионата, първенството се завръща в Кърнаре, корловско. Организатор отново е Стоян Пачарозов с подкрепата на Десислав Цеков и Пламен Тенев. Състезанието ще се проведе в класовете „Експерт“, „Стандарт“, „Сеньор“ и АТВ.

Първото издание на надпреварата бе един от най-екстремните кръгове в шампионата този сезон. Припомняме, че в клас „Експерт“ от стартиралите 32-ма състезатели, до финала достигнаха едва 9! Горещите температури, тежкото, почти непреодолимо трасе и дългите дистанции не само не уплашиха състезателите, но на тях явно дори им е харесало. Сега, те ще имат възможността да преживеят екшъна из Стара планина и Средна Гора отново. Този път организаторите обещават още по-трудно трасе, която се доближава единствено до Red Bull Romaniacs и Erzbergrodeo.

И този път надпреварата ще се проведе в два дни, като през първия ден „експертите“ ще карат ендурокрос, а в неделя навигация изцяло по GPS. За състезателите в клас „Хоби“ навигацията ще е в събота, а ендурокросът в неделя. Пак в неделя атрактивен хилклайминг (изкачване по стръмен наклон) допълнително ще вдигне адреналина на участниците и публиката.

Поради отложелият се кръг в Шумен решението го взеха 2 състез. 1 Експерт Десислав Цеков и Хоби Пламен Тенев, които са ми генералните спонсори на този кръг. Нямах достатъчно време да се подготвя, тъй като това се реши след предишния кръг в Габрово, но мисля че се справих с доста интересни трасета. Трасето за състезателите от клас „експерт“ ще бъде с приблизителна дестинация 50 км и ще бъде малко по-трудно от това на екстремното състезание Red Bull Romaniacs в Румъния и доста по-трудно от това на Erzbergrodeo в Австрия. „Хобитата“ ще имат около 100 км трасе „със заигравки“, а за АТВ-тата трасето също няма да е леко, но ще е с малко по-къса дължина от това на клас „Хоби“ – заяви основният организатор Стоян Пачарозов.

Откриването на Ендуро Кърнаре 2 е в събота от 09.30 часа на трасето за ендурокрос.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО