Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Четирима пилоти на Hyundai Racing Trophy мерят сили за първи път на затворен маршрут


Публикувана: събота, 17 октомври 2015 г.

Първото състезание на затворен маршрут на Hyundai Racing Trophy ще се проведе този уикенд – 17-18 октомври на писта "Дракон". Петият кръг на едномарковия шампионат ще се състои като част от седми кръг в националния шампионат на затворен маршрут.

Участие в надпреварата ще вземат четирима пилоти – Григор Григоров, Дочо Цвятков, Симеон Симеонов и Христо Геров. Досега те са показвали своите умения само на рали шампионати („Твърдица - Елена“, „България“, „Сливен“, „Стари столици“). Преди старта на състезанието на писта „Дракон“ четиримата ще получат напътствия как най-добре да се справят от треньора на едномарковия шампионат Петър Гьошев.

Дължината на трасето, по което ще минат пилотите на Hyundai Racing Trophy е 2 048 метра, широчина – 10.50 метра, на старт-финала – 12.00 метра. Същото има 8 леви и 6 десни завоя.

В събота, 17 октомври, ще се проведат официалните тренировки. Те са с времетраене по 20 мин, с прекъсване между тях от минимум 40 мин. Стартът на състезанието е в неделя, 18 октомври, в 14:30 часа. Автомобилите се подреждат на стартовата решетка според постигнатите резултати от тренировката, като участника с най-добро постижение заема първа позиция, втория-втора позиция и т.н. В случай на равенство във времената, по-предно място заема този, който е постигнал резултата по-рано от другия. Дължината на състезанието е 10 обиколки.

Получените точки от пети кръг на Hyundai Racing Trophy на писта „Дракон“ ще се прибавят към общото класиране от предните четири кръга.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО