Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Депутатите обсъждат промени в Закона за здравното осигуряване


Публикувана: сряда, 19 юли 2023 г.

Депутатите да обсъдят на второ четене промени в Закона за здравното осигуряване, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. 

Със законопроекта се предлага да отпадне шестмесечният срок за избор на нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от Народното събрание, при предсрочно прекратяване на мандата на управителя на НЗОК, като се предвижда подуправителят на Здравната каса временно да изпълнява длъжността управител до избора на нов управител.

Първа точка в проекта на дневен ред е прекратяване на пълномощията на народния представител от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Ивайло Шотев заради подадена от него оставка. Очаква се той да стане заместник-министър на икономиката. 

В проектопрограмата е и продължението на второто четене на изменения в Закона за защита от домашното насилие. Включени са и ратификации на международни документи, по които България е страна.

Първа точка в четвъртък е изборът на постоянни делегации на Народното събрание в международни организации. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и изменения в Търговския закон на второ четене.

В проектопрограмата е първото четене на промени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, както и второто четене на изменения в Закона за електронното управление, Закона за насърчаване на заетостта и Закона за чужденците в Република България.

В петък е предвиден редовен парламентарен контрол. 

Източник: БТА

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО