Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 27 май 2024 г.
понеделник, 27 май 2024 г.
1 / 1
Бившият Партиен дом / снимка: Монитор
Бившият Партиен дом / снимка: Монитор

Депутатите пак се местят в сградата на бившия Партиен дом


Публикувана: сряда, 2 август 2023 г.

Народните представители пак се местят в сградата на бившия Партиен дом, потвърди официално председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Народните представители ще влязат в реновираната преди няколко години зала "Света София" след края на лятната си ваканция.

Желязков отбеляза, че от много години в бившия партиен дом се намират голяма част от залите, в които се провеждат заседанията на постоянните комисии. Традиционната сграда на парламента се нуждае от сериозен ремонт, посочи той.

Според него трябва да се направи сериозно обследване и да започне реконструкция, защото другата сграда не е ремонтирана десетилетия. "Тя е културна ценност от национално значение и трябва да бъде запазена, като най-належащото освен инфраструктурата, това е ремонтът на покрива, защото има сериозни течове, което вече си личи и по фасадата на сградата на Народното събрание", добави Желязков.

В края на последния си управленски мандат ГЕРБ премести парламента в сградата, която е в непосредствена близост до Министерския съвет и президентството. С идването на власт на "Продължаваме промяната" през 2022 г. депутатите отново бяха върнати в по-малката сграда, разположена на площад „Народно събрание“ №2.

По думите на Желязков сега има съгласие между парламентарните групи за промяната, като единствено от "Има такъв народ" не са съгласни.

Росен Желязков припомни, че е имало полемика за достъпа на медиите в сградата. Тогава работните места на журналистите бяха на приземния етаж и нямаха възможност за контакти с депутатите. Сега е предвидено медиите да имат достъп до депутатите на две места - във фоайето на централния вход откъм Ларгото (от където ще влизат народните представители сутрин) и пред пленарната зала на третия етаж. Има и определено място за провеждане на брифинги, както и конферентна зала на втория етаж, където ще заседават парламентарни групи и ще се организират различни мероприятия. Медиите няма да имат достъп до кулоарите, в които ще са стаите на парламентарните групи.

Източник: Дарик

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Далас Маверикс Далас Маверикс  title= 03:10 Далас Маверикс Минесота Тимбъруулвс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Славия Славия  title= 20:00 Славия ЦСКА 1948 https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Ботев Пловдив Ботев Пловдив  title= 20:00 Ботев Пловдив Арда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3420.png
Ал Насър Рияд Ал Насър Рияд  title= 21:00 Ал Насър Рияд Ал Итихад Джеда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3426.png
Фортуна Дюселдорф Фортуна Дюселдорф  title= 21:30 Фортуна Дюселдорф Бохум https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
АУ