Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 2
2 / 2

Деца от ромски произход учат азбуката и цифрите чрез музика


Публикувана: четвъртък, 23 март 2023 г.

Деца от ромски произход в четвърта група на ДГ „Маргаритка“ демонстрираха как учат азбуката и броят до 10 с музика. На открития урок присъстваха: зам.-кметът Георги Титюков, кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, главният експерт по образование в района Стефка Симеонова и директорката на градината Тодорка Бакърджиева.

Музикалният педагог Здравка Андреева запозна децата с различни инструменти, под чийто съпровод малчуганите изпяха песен за азбуката, за буквите А, М, О и за числата от 1 до 10.

Тя запозна децата с цигулката като инструмент и им показа личната цигулка на нейния дядо Кръстьо. „Искаме с музика да отключим интерес към ученето у децата от ромската общност“, каза музикалният педагог.

Гостите на открития урок останаха впечатлени от представянето на децата и постигнатия резултат от работата с тях. „Адмирации за екипа на проекта“, заяви зам.-кметът Титюков, към чийто поздрав се присъедини и районният кмет на „Източен“ Иван Стоянов. „Поставили сме си за цел да развиваме образователната инфраструктура и смятам, че го постигаме. Ще работим и в посока децата да остават да учат в училище „Симон Боливар“, каза още Стоянов.

Откритият урок по музика в детската градина в кв. „Източен“ е по проект № BG05M9OP001-2.056-0002 „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Пловдив чрез подобрен достъп до образование, заетост и здраве“.

Той има за цел да подкрепи образователната интеграция на деца от етническите малцинства, като заниманията по музика, изкуство и спорт са важен инструмент в тази насока. 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО