Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1
АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“
АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“

Двама министри гостуват в АМТИИ за откриването на учебната година


Публикувана: понеделник, 18 септември 2023 г.

Официално откриване на юбилейната 60-та академична година в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ ще се проведе от 11.00 ч. днес на Античния театър. 

Официални гости на събитието ще бъдат министърът на културата Кръстю Кръстев,  ректорите на пловдивските висши училища, представители на държавната и местната власт.  

По традиция след словото на ректора проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак приветствие ще произнесе първокурсник от името на новоприетите студенти. Сутрешната празнична програма ще приключи с концерт на български и чуждестранни преподаватели и студенти от Академията. 

В 14.00 ч. в Концертната зала на висшето училище ректорът проф. Шекерджиева ще открие кръгла маса под надслов „Култура, образование и бизнес в полза на обществото“ с участието на министъра на културата Кръстю Кръстев, министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, ректорите на пловдивските висши училища, представители на държавната и местната власт и бизнеса. На форума ще бъдат разисквани образователните и културните процеси в страната и връзките им с реалния сектор в полза на обществения просперитет.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО