Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1

Една от най-успешните волейболистки на "Марица" Жана Тодорова се завръща в клуба


Публикувана: понеделник, 7 август 2023 г.

Един от най-големите символи на ВК "Марица" (Пловдив) либерото Жана Тодорова се завръща в родния си клуб за новия сезон. Жана ще помогне на шампионките през сезон 2023-2024 в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България.

Жана е единствената волейболистка на шампионките, която печели седем поредни шампионски титли в НВЛ. С Марица пловдивчанката има още пет пъти триумфа в турнира Купа България и веднъж спечели Суперкупата на България.

Тя е част от първата шампионска титла на Марица през 2015-а година и първото влизане в групите на Шампионската лига през сезон 2017-2018. С екипа на маричанки Жана участва четири поредни пъти в групите на Шампионската лига. Става част и от състава постигнал първата историческа победа в груповата фаза на турнира, първата победа като гост и серията от три поредни успеха в групите на най-силния евротурнир в света.

Жана Тодорова е от школата на Марица.

С националния отбор е участничка на едно Световно първенство през 2018-а година и четири Европейски първенства 2013, 2017, 2019 и 2021.

Пловдивчанката напусна Марица през 2021-а година и игра за украинския Прометей (Днипро). С отбора воден от най-успешния старши-треньор в историята на Марица – Иван Петков Жана печели требъл – титла, Купа и Суперкупа и играе в групите на Шампионската лига. Преди началото на миналия сезон по време на лагер на националния отбор претърпя тежка контузия, която я извади извън игра.

Жана Тодорова става осмата волейболистка на шампионките през новия сезон. Марица привлече националката Борислава Съйкова, американката Сиера ДеБел, а в клуба остават Виктория Коева, Лора Славчева, Добрина Христоскова, Мила Пашкулева и Ива Дудова.

Източник: Gustosport.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО