Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1
Парламентарно заседание в сградата на бившия Партиен дом / снимка: Дарик
Парламентарно заседание в сградата на бившия Партиен дом / снимка: Дарик

Есенният политически сезон започна, депутатите заседават пак в бившия Партиен дом


Публикувана: петък, 1 септември 2023 г.

Есенният политически сезон стартира и на ново, но реално старо и вече познато работно място - в сградата на бившия Партиен дом на площад "Княз Александър I", заради много нужен ремонт на традиционната сграда на жълтите павета.

Депутатите се събраха точно в 09:00 ч. и след химна на България и Европа удари звънецът на първото заседание след лятната им ваканция.

Народните представители стартираха с декларации на отделните парламентарни групи и се очертава да продължат ударно - с парламентарен контрол и изслушване на министри. Промени в Наказателния кодекс, военната помощ и евентуален „ремонт“ на Изборния кодекс също са сред предстоящите задачи през следващите дни.

Депутатите веднъж прекъснаха ваканцията си това лято, като се събраха и приеха промени в Закона за защита от домашното насилие след фрапиращия случай от Стара Загора и обезобразената с макетно ножче Дебора Михайлова.

Предстои да стане ясно и дали ще има лидерска срещу между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, след като си отправиха взаимни критики задочно.

Според председателя на парламента Росен Желязков организацията в сградата на Партийния дом ще е много по-оптимална, защото на едно място ще бъдат и комисиите, и парламентарните групи, и ръководството на парламента, а има и доста по-съвременни и добри условия за работа.

Така в следващите три години народните избраници ще заседават на броени метри от Президентството и Министерския съвет.

Източник: Нова тв

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО