Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 3
Евелина Апостолова, директор на ОП "Многофункционална спортна зала" - Колодрум, Пловдив
Евелина Апостолова, директор на ОП "Многофункционална спортна зала" - Колодрум, Пловдив
2 / 3
Екипът на ОП "Многофункционална спортна зала" - Колодрум, Пловдив
Екипът на ОП "Многофункционална спортна зала" - Колодрум, Пловдив
3 / 3
Евелина Апостолова, директор на ОП "Многофункционална спортна зала" - Колодрум, Пловдив
Евелина Апостолова, директор на ОП "Многофункционална спортна зала" - Колодрум, Пловдив

Евелина Апостолова: Колодрумът е факт, трябва да го приемем!

Автор: Огняна Генева
Публикувана: понеделник, 17 октомври 2022 г.

Насищането на Колодрума с колоездачни състезания от учащи до професионални спортисти, провеждането на културни, образователни, развлекателни събития самостоятелно или успоредно със спортните и превръщането на залата в притегателен център за пловдивчани, е голямата цел, която си е поставила Евелина Апостолова – директор на Общинското предприятие  „Многофункционална спортна зала“.

„Знам как това да се случи – принципът е на постепенните стъпки, но с цялостна визия и програма за развитието на залата за 5-10 години напред, за да може всеки нов неин директор (който и да е той), единствено да надгражда. Надграждане в една посока, с ясна цел“, каза  тя.

Призна, че приемайки поста, е изчела всичко в архивите и в медиите за залата. Обходила я няколко пъти, за да се запознае с всяко от помещенията ѝ. Колеги по поддръжката я запознали с всяка от инсталациите и мерките за безопасност, за да няма инцидент или в случай на такъв, да се реагира правилно и бързо. Запознала се е с колектива от 8 човека. От документацията разбрала, че през годините е имало текучество на персонала. За двете години, в които управлява залата, служителите ѝ не само не напускат работните си места, но се гордеят, че вече се чувстват като екип. На него Апостолова може да разчита. И затова тя смело е подредила приоритетите за „Колодрума“. Неприятно ѝ е, че пловдивчани се отнасят към залата като към „отритнато дете“: „Няма значение колко е струвала залата (бел. авт.- близо 60 млн. лв.), как е проектирана и как е построена. Не е нужно непрестанно да се връщаме към това. Факт е, че я има, факт е, че е единственият покрит колодрум у нас. Затова трябва да се използва като такъв, а пловдивчани да се възползват от това“, категорична е Апостолова.

Една от първите ѝ стъпки като директор на Общинското предприятие „Многофункционална спортна зала“, успоредно със създаването на екипа, е срещата ѝ с директорката на Спортното училище в Пловдив. Обсъждали  възможността да бъде създадена изцяло нова паралелка по колоездене в школото, а децата да ползват Колодрума за тренировъчна и състезателна база. Усилията на Апостолова засега ударят на камък, понеже крайната дума имат две министерства – Образователното и Спортното с подопечната му Федерация по колоездене. „Всъщност, Спортното министерство е институцията, която чрез Годишната си програма може да натовари графика на пловдивския Колодрум – всички регионални, държавни, балкански и дори международни състезания по колоездене биха могли да се провеждат именно тук“, сподели Апостолова, която не се е отказала да търси подкрепа в тази насока, щом се установи редовно правителство и бъдещият спортен министър приеме присърце провеждането на колоездачни състезания в единственото подходящо масто за това у нас.

„Колодрумът" е построен на мястото на стария открит колодрум в Пловдив, той е своеобразен символ и трябва да остане такъв, трябва да се използва с дългосрочна мисъл тъкмо тази му функция“ – категорична е Евелина Апостолова. И не скрива запълнения график от спортни, музикални и развлекателни събития, които се случват в залата: в момента е надпреварата за Купа „Пловдив“, организирана от колоездачен клуб „Цар Симеон“, на 22 октомври е Държавният и личен отборен шампионат /ДЛОШ/ по колоездене на писта, преди дни Николай Генов от пловдивския клуб по колоездене "Цар Симеон" направи опит за подобряване на републиканския рекорд на едночасова езда на писта.

„С много добри отзиви преминаха Наградите на БГ Радио, предстоят Киноложки изложби, които за втори път ще се проведат тук, предстои Сватбен салон“, издава част от събитията Апостолова.

Заела се е със задачата да брандира залата с надпис „Колодрум - Пловдив“, за да се „хваща“ от фотообективи и видеокамери, чисто с рекламна цел – да се популяризира залата, която управлява. Предвижда и огромно светещо табло на фасадата на сградата за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Под него ще останат трите лоджии – дълбоки тераси, включени към огромната площ, предвидена по проект за ресторант. „Засега няма интерес от ресторантьор, макар че мястото е атрактивно, с чудесна гледка и самостоятелен вход. Ако това огромно помещение се прегради, би могло да се направи кафене/кафе-сладкарница и детски кът. В близост израстват огромни жилищни блокове и инвестицията ще е оправдана“, обясни Апостолова.

„Дано ми стигне времето, имам сили и екип, и силно вярвам, че при ясна дългосрочна стратегия за развитието на Колодрума, с подкрепата на държавата и Общината, ние пловдивчани, ще приемем „отритнатото си дете“ Колодрума. Той ще ни се отблагодари, сигурна съм, трябва да го заобичаме преди това, полагайки усилия за развитието му“,  каза Евелина Апостолова.

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО