Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1
снимка: МВР
снимка: МВР

ГДБОП и Европол спряха незаконна кабеларка в Пловдив


Публикувана: сряда, 21 юни 2023 г.

Киберполицаи спряха незаконно разпространение на телевизионно съдържание в Пловдив и Варна от DCC. Акцията на ГДБОП  е извършена съвместно с Европол. 

Операцията е в рамките на досъдебно производство, образувано през 2020 г. за извършено престъпление  под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив.

Спряно е предоставянето на незаконна кабелна телевизия от доставчик на интернет услуги на територията на пловдивска област и във Варна. 

Според събраните доказателства кабелният оператор DCC е препредавал повече от три години до крайните си клиенти телевизионни програми, без да има необходимите права за излъчване и без да уведоми за тази си дейност контролните държавни органи, както изисква законът. 

Предмет на доказване е също системното нарушаване от оператора на правата върху обекти на авторското и сродните му права. Иззети са документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване.

Около 14,30 днес от доставчика на интернет и телевизията се извиниха на сайта си за пълната или частична липса на услуги. Според официалното съобщение конкурентна фирма саботира работата им, което води до липса на услуги. Те заявяват, че проблемът ще бъде отстранен в най-кратки срокове.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО