Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 2
2 / 2

"Гордо българче съм аз" трогна родители в читалище "Съвременник-1986"


Публикувана: петък, 3 март 2023 г.

По случай Националния празник на България - 3 март, Народно читалище "Съвременник-1986" организира инициативата "Гордо българче съм аз". В нея взеха участие талантите от Детски арт клуб "Контрасти" с ръководител Таня Драганова.

На първи и втори март деца от двете групи към арт клуба изненадаха родителите си със свои снимки в народни носии. Изображенията бяха поставени в рамки, украсени с модели на различни български шевици, изработени от самите деца.

"С тази инициатива запознахме децата с магията на българската шевица и българската носия", обясни читалищният секретар Вера Аврионова-Станджикова и добави, че те с изключителен ентусиазъм са участвали във фотосесията, а с още по-голямо желание са избрали и сътворили различни модели на български шевици. "Невероятна беше атмосферата от подготвянето на къта за снимки с автентични черги, бъклица, менче със здравец и българското знаме до финалното украсяване на рамките и подаряването им на майките и татковците. Радваме се, че и децата, и родителите им бяха изключително развълнувани", допълни читалищният секретар.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО