Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1

Григор се справи с Гофен и България изравни срещу Белгия


Публикувана: събота, 31 декември 2022 г.

Първата ракета на България Григор Димитров победи Давид Гофен в два сета с 6:4, 7:5 в оспорван сблъсък между двамата от втория кръг на турнира "Юнайтед Къп" в Пърт, Австралия. Така Гришо донесе първа точка на България в битката срещу Белгия, след като преди това Изабелла Шиникова загуби своя двубой с Алисън ван Уйтванк и резултатът в отборния сблъсък вече е 1:1.

Първият сет започна с по-добра игра на Димитров, който пръв стигна до точка за пробив в четвъртия гейм и още с първия опит успя да накаже съперника си, за да поведе с 3:1. 

Последва обаче леко оптускане в играта на българина и в седмия гейм той допусна връщане на пробива, а след това и изравняване на резултата за 4:4 при сервис на Гофен. 

Много важен се оказа деветият гейм, в който Григор със зъби и нокти се пребори и го спечели, макар на няколко пъти да се стигна до 40:40. В следващя гейм хасковлията отново проби подаването на съперника си и така спечели и сета с 6:4.

Вторият сет започна изключително драматично с размяна на пробиви. Димитров пръв се пропука и загуби свото подаване, но още веднага възстанови равенството, печелейки при сервис на Гофен за 1:1. 

Последва изключително оспорван трети гейм, в който хасковлията демонстрира характер и отрази шест точки за пробив. Макар някои от тези точки да дойдоха след двойни грешки, именно сервисът измъкна Гришо от тежката ситуация и му донесе гейма, за да поведе с 2:1. 

След това имаше дълъг период, в който и двамата играчи печелеха сравнително убедително своите подавания, за да се стигне до резултат 6:5 в полза на българина. Тогава Гофен трябваше да сервира за оставане в мача, но изглежда нервите взеха връх и той не успяваше да вкара първи сервис, а това позволи на Димитров да го натисне и да стигне до решителен пробив, с който взе гейма и затвори мача със 7:5 в своя полза.

Утре българският отбор продължава битката с Белгия с още три мача.

Източник: Gustosport.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО