Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1
Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев

Идния понеделник президентът връчва първия мандат


Публикувана: вторник, 9 май 2023 г.

Президентът Румен Радев обяви пред журналисти кога официално ще връчи първия мандат на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС. Това ще се случи на 15 май, идния понеделник. 

Народното събрание трябва да осъзнае огромната си роля - и приемането на бюджета, и най-важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Изглежда, че искат да вържат ръцете на служебния кабинет и да оставят държавата, и хората без бюджет, което е безотговорно", каза Радев.

"Обяснението е, че интересите на държавата са подчинени на интересите на партиите", посочи той, като отрече да е казвал на консултациите с "Продължаваме промяната - Демократична България", че това Народно събрание ще продължи да работи поне до 15 юни.

"Измина цял месец от свикването на НС и не е произвело никакъв отговор. Безотговорно е политиците да говорят за нови избори, при положение че не са изпълнили обещанията пред избирателите си", коментира държавният глава.

По думите му рискът от това да не се приеме бюджет означава да загубим не само пари, но и да се загуби възможността за ускоряване на реформите и модернизацията на страната, както и прогреса ни по пътя към Шенген и еврозоната.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО