Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 1
Фестивалът за улични изкуства 6Fеst
Фестивалът за улични изкуства 6Fеst

Импровизационен театър и карнавал представя Фестивалът за улични изкуства 6Fеst


Публикувана: сряда, 10 юли 2024 г.

Импровизационен театър и карнавал представя Фестивалът за улични изкуства 6Fеst в своето 14-ото издание в Пловдив. Събитията са включени в специална лятна програма на 19, 20 и 21 юли. Входът е свободен. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Програмата започва на 19 юли (петък) от 19:00 ч. със спектакъл "Цирк с марионетки" на младата актриса с артистичен псевдоним Elfira Syncerus (София). Публиката на Виенския павилион в Цар Симеоновата градина ще се пренесе в света на цирка, където ще ни посрещнат забавни и запомнящи се марионетки със свои собствени номера - клоунада, балет с вълшебни нотки, ходене по въже, акробатика.

Първата българска професионална трупа за импровизационен театър „ХаХаХа ИмПро" (София) ще гостува на 6Fest на 20 юли (събота) от 11:00 ч. с импровизационното представление „ХаХаХа на Пейка". Търсете актьорите на пейка в Цар Симеоновата градина, около Виенския павилион. Представлението се състои от 5-6 кратки скеча с участието и на публиката, която дава идеи за основните сюжети.

Специален акцент в лятната програма са двата карнавални парада, създадени по идея на самия фестивал 6Fest. В изпълнението им ще вземат участие актьори от местната театрална формация „Хамелеон". Първият парад ще бъде на 20 юли от 19:30 ч., а вторият светлинен парад ще бъде след залез в същия ден, от 21:30 ч. Четири причудливи карнавални кукли с височина от близо 4 метра ще дефилират на площад „Централен".

Последното събитие от лятната програма е кукленият спектакъл „Храбрият оловен войник" на „Камбана Арт" (София) на 21 юли (неделя) от 11:00 ч. в Цар Симеоновата градина. Формацията е създадена от Екатерина Казакова, куклена актриса и режисьор на повече от 50 постановки. Спектакълът по класическата приказка на Ханс Кристиян Андерсен за храбрия оловен войник и картонената балерина е създаден също под режисурата на Екатерина Казакова, сценографията е на Elfira Syncerus и Мила Дикалова, а музиката е на Надежда Митева.      

За актуална информация за програмата на 6Fest следете събитието във Facebook тук: https://www.facebook.com/events/783501557242665

 

 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Career Show - Partner