Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1
Канят на аудио-визуална изложба "Писмо до пловдивчани"
Канят на аудио-визуална изложба "Писмо до пловдивчани"

Канят на аудио-визуална изложба "Писмо до пловдивчани"


Публикувана: петък, 2 юни 2023 г.

Галерия за съвременно изкуство Cu29 - Пловдив кани на откриването на аудио-визуална изложба "Писмо до пловдивчани" днес от 19.00 часа.

В галерийното пространство на Cu29 ще бъдат разположени три инсталации, представящи историите на украински бежанци, живеещи в Пловдив. Освен срещата лице в лице, ще можете да отнесете със себе си историите им под формата на писма, адресирани до вас. 

Автор на изложбата и режисьор е Борис Зафиров, видеозаснемане и монтаж - Владислав Севов, аудио среда - Трифон Ташев, преводач - Ханна Марушчак, организатор - Татяна Шевченко, дизайн - Ива Стоянова, фотограф - Христофор Балабанов, субтитри - Блажо Николич.

“Писмо до пловдивчани” е проект, представящ личните истории на хора от Украйна, които са били принудени да напуснат страната си и в момента живеят в Пловдив. 

Организаторите ѝ от *„Театър на отговорността“ споделят:

„ “Писмо до пловдивчани” е своеобразен тест и мерило за реалния капацитет, с който разполагаме, за това до каква степен можем “да се поставим в обувките” на тези, към които масово и непрестанно се отправят послания в знак на съпричастност. В хода на процеса достигнахме до разбирането, че единственото нещо, на което сме способни, е да се доближим до “непознатия”, доверявайки му собствените си истории, споделяйки му от личното ни време. Вследствие на тези осъзнато направените крачки един към друг, успяхме да достигнем до наистина съществените елементи от личната му легенда. Те се отличиха като важни не толкова поради характера на трагичната житейска събитийност и контекста на войната, а в следствие на доверието и свободата, с които са споделени.“

Проектът е част от културния календар на Община Пловдив и се осъществява с частичната финансова подкрепа на Община Пловдив.

Изложбата е реализирана в партньорство с Gallery Cu29, REOVOX- рентъл компания, RESONATOR- творчески технологичен хъб, BE ON- фото и видео студио, дом за временно настаняване "Втори Дом"и печатница Лемон.

*„Театър на отговорността“ е платформа за свободни артисти, разбиращи изкуството като инструмент за социална промяна. Основната и мисия е да създаде мрежа от професионалисти не само от областта на театъра и изкуствата, но и от други полета, които да обединят дейностите си в една обща цел- установяване на гражданско общество.

Изложбата може да бъде разгледана до 15 юли.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО