Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 2
2 / 2

Кметът на „Южен" Костадин Язов предупреждава: Готви се строителството на 25-метрова сграда в зелена площ


Публикувана: четвъртък, 17 август 2023 г.

Частен инвеститор планира да построи сграда с височина до 25 м. в свой имот, който в момента е зелена площ. За това предупреждава кметът на район „Южен" Костадин Язов. Теренът се намира в близост до сградата на НАП, пред входа на блока с административен адрес „Братя Бъкстон" №107, на мястото на бившето заведение „Озон".

Искането за изменението на подробния устройствен план, което е първа стъпка към реализация на идеята, вече е внесено в общината и инвеститорът настоява задължителното по закон обществено обсъждане да се проведе след 5 дни – на 21 август.

„Намерението да бъде застроено поредното зелено пространство касае твърде много хора, защото около въпросния имот има много жилищни блокове. Времето за разгласа до 21 август е много малко, а аз държа на прозрачността, затова и общественото обсъждане ще бъде седмица по-късно – на 28 август. Призовавам хората да дойдат на обсъждането и да кажат своето мнение", заяви Костадин Язов.

"Цялото ръководство на районната администрация е убедено, че при актуалността на темата за презастрояването на района и целия град, хората не трябва да остават с впечатлението, че нещо се върши на тъмно, и трябва да имат време за реакция, а не да бъдат поставяни пред свършен факт.  Опит за застрояването на този имот се прави не за първи път.", обясни районният кмет.

Снимката е свалена от Google Street View

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО