Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

събота, 20 юли 2024 г.
събота, 20 юли 2024 г.
1 / 3
Константин Георгиев: Това, че дишаш е нищо тук. А една служителка си бърка кафето...
Константин Георгиев: Това, че дишаш е нищо тук. А една служителка си бърка кафето...
2 / 3
3 / 3

Константин Георгиев: Това, че дишаш е нищо тук. А една служителка си бърка кафето...


Публикувана: вторник, 1 февруари 2022 г.

Жена почина след 40-минутно чакане пред Спешното отделение във Враца, съобщи Нова тв. Мъжът, с когото живеела, помолил за помощ на телефон 112, но след като линейка така и не дошла, той я закарал сам до Спешното отделение, където жената изпада в безпомощно състояние. Според свидетели, това се случило пред очите на детето й, а час по-късно починала....

Новината от 1 февруари остави небезразличен пловдивския общински съветник Константин Георгиев от "Кауза България".

Ето коментара му по темата:

"Сигурно вече сте видели клипчето от спешното във Враца от днес. Мъж кара млада жена в инвалидна количка в спешното заедно с детето й. На клипа се проследява как жената е още жива, умира и накрая мъртва. През това време служителката отказва да я приеме, докато не я регистрира. Като махнем бюрокращината, с която сигурно ще се извини, къде е човешката реакция в случая? Седи зад рецепция и си бърка кафето, докато мъжът от другата страна с едната ръка подпира главата на жена си, а с другата търси личната карта в портмонето й. Детето й отстрани преживява травма, която навярно ще го осакати за цял живот. Секунди по-късно, защото няма лична карта, майката умира.

Майката умира. Детето стои отстрани. Един мъж търси документи, защото по-друг начин няма как да се легитимираш като живо същество в тази държава. Това, че дишаш е нищо тук. А една служителка си бърка кафето. Къде е смъртта се пита?

Смъртта е в безразличието. В липсата на човещина. В бездушността.

Не, това не е нещо ново за нашите болници. Едва ло има човек или негов близък, който да не е третиран като куче в нашите болнични заведения. Има и различни медици. Факт. Но мълчанието от тяхна страна за това, което става в болниците ни, ги прави нищо повече от мълчаливи съучастници.

Питате се какво ще стане с това дете като порасне голямо? Нали се сещате за онези хора, които пребиват лекари. Току-що създадохме още един от тях." 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Локомотив Пловдив Локомотив Пловдив  title= 19:00 Локомотив Пловдив Арда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Локомотив София Локомотив София  title= 21:15 Локомотив София Левски https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
АУ