Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 16 юни 2024 г.
неделя, 16 юни 2024 г.
1 / 1

Концерт ще приветства морето в Пловдив днес


Публикувана: сряда, 31 май 2023 г.

"Почитаме морето" ("We honor the sea") е проектът, с който Народно читалище "Съвременник-1986" за поредна година ще се включи в програмата на Европейската комисия "European Maritime Day". Тази вечер, 31 май, ще се състои концерт, който ще представи таланти от школите и клубовете към читалището. Поради неблагоприятните метеорологични условия събитието ще се състои на закрито – в Камерната зала на читалището в бл. 146, жк Тракия, от 18:00 часа, уточняват организаторите.

29 изпълнения на 19 деца от музикалните школи ще прозвучат на концерта. Талантите са представители на школите по: китара с преподавател Марко Томов, пеене и пиано с преподавател Йорданка Маринова. Сред изпълнителите са Лилия Гатешка и Адриана Бейнар - златни медалистки от IV Национален фолклорен фестивал „Георги Пендов" в Община Садово, провел се миналата събота, както и Никол Петкова, Емануил Лалев и Стефана Кисьова – сребърни медалисти от същия фестивал. На събитието ще бъдат изложени и творби на морска тематика на децата от Детски арт клуб „Контрасти" с ръководител Таня Драганова.

Тази година събитията по програмата "European Maritime Day" в България са общо 15 и са съсредоточени основно по Черноморието. Пловдив с 3, организирани от читалища, и София с 2 са единствените градове, които нямат излаз на море, но са спечелили проекти по програмата.

В рамките на Европейския съюз инициативата ще бъде отбелязана с чествания в държавите: Белгия, България, Хърватия, Кипър, Дания, Франция, Германия, Гърция, Италия, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Испания, Малта, Финландия, Швеция, Ирландия, Люксембург. Европейският ден на морето ще бъде честван още в страните: Грузия, Черна гора, Норвегия, Сърбия, Швейцария, Турция, Украйна, Великобритания и дори Еквадор. Включените събития в календара на програмата тази година са общо 494.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Едмънтън Ойлърс Едмънтън Ойлърс  title= 03:10 Едмънтън Ойлърс Флорида Пантърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3422.png
Алекс Перес Алекс Перес  title= 07:30 Алекс Перес Тацуро Тайра https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Полша Полша  title= 16:00 Полша Нидерландия https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Полша Полша  title= 16:00 Полша Нидерландия https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Словения Словения  title= 19:00 Словения Дания https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Реал Овиедо Реал Овиедо  title= 19:30 Реал Овиедо Еспаньол https://winner.bg/statics/uploads/tv/3427.png
Сърбия Сърбия  title= 22:00 Сърбия Англия https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Сърбия Сърбия  title= 22:00 Сърбия Англия https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
АУ