Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 1

"Късо кино във "Фарго" се завръща в края на април


Публикувана: събота, 22 април 2023 г.

В края на април започва тазгодишното издание на "Късо кино във "Фарго". 

Началото му ще бъде на 26 април в 20 часа и ще бъде спазена традицията за прожекция на два български филма, които организаторите са избрали специално за любимата си публика сред показваните заглавия през 2022 г.

Първият филм, който е подбран от миналогодишната програма, е КНИГА ЗА ХОРАТА на Владислав Лаков с участието на Моника Иванова, Ирен Кривошиева и Марин Янев.

В последната седмица от летния си стаж в селото на покойната ѝ баба, библиотекарката Славина е поставена пред тежък избор. Или да изхвърли книгите на селото, подчинявайки се на корумпираните разпоредби на началника ѝ Димитрова, или да спаси единствения източник на информация на възрастното население, обричайки се на изгнание в село, където времето е застинало от 40 години насам.

С дебютния си късометражен филм сценаристът-режисьор Владислав Лаков изследва жанра на „обирджийския филм", пренесен в света на българското село. С опит в късометражни филми за реклама и брандирано съдържание, Лаков цели да смеси реализъм и сюрреализъм в оригинален романтизиран наратив.

Вторият филм, който ще може да бъде видян, е ЛЕКА НОЩ, ЛИЛИ (2021) на Петър Вълчев с участието на Виолета Гиндева (последна роля за голямата ни актриса).

Филмът се фокусира върху дълбоката изповед на Дора в последните мигове от нейния живот. Една изповед за разочарованието от неизживените мигове и несбъднатите мечти на прага на смъртта.

ЛЕКА НОЩ, ЛИЛИ е носител на приза "Най-добър български филм" от фестивала IN THE PALACE и е предложение на фестивала към Академията за филмови изкуства и науки за награда Оскар.

Предварителни резервации на телефон: 087 720 0607.

ВХОД СВОБОДЕН!

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
АУ