Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 1
Започва фестивалът "Включи квартала - Театър в парка"
Започва фестивалът "Включи квартала - Театър в парка"

Любими актьори гостуват в 7 пловдивски парка


Публикувана: четвъртък, 22 юни 2023 г.

Фестивалът "Включи квартала - Театър в парка" отново ще оживи любими пловдивски паркове и ще зарадва любителите на театралното изкуство. Особено тези от тях, които нямат време и възможност да посещават театрални постановки в центъра на града.

За всички пловдивчани, за  пета поредна година, „МаскАрт“ с подкрепата на община Пловдив ще доведе на крака любими актьори, които ще забавляват публиката с три комедийни  спектакъла: „Козата, която свири на акордеон“, „Женска логика“ и „Как се търси нов съпруг“.

Прекрасните актьори ще пренесат зрителите в света на театралното изкуство с брилянтна игра и много усмивки в 7 пловдивски парка: „Бунарджика“, "Каменица 2", "Ружа”, "Рибница", "2019", "Белите брези",  кв. Коматево, пред читалището. 

В тези зелени пространства вече има създадена традиция да се провеждат концерти, куклени представления и кинопрожекции на открито. 

Началото на всички места е 20.30 часа, а ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН.

"Осигурени са столчета за по-възрастните, така че ако желаете си носете нещо за сядане и разбира се - доброто си настроение!", съветват организаторите.

Събитието се финансира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.

Ето и графика на представленията: 

22.06.2023г. - парк "2019", до магазин "Лидъл", район Тракия, „Как се търси нов съпруг“

26.06.2023г.- парк "Бунарджика”, до чешмичката, район Централен, „Козата, която свири на акордеон“

28.06.2023г. - парк "Каменица 2", район Източен, „Женска логика“

03.07.2023г. - парк "Белите брези", район Южен, „Как се търси нов съпруг“

11.07.2023г. - кв. Коматево, пред читалището, район Южен, „Как се търси нов съпруг“

17.07.2023г. - парк "Ружа”, район Западен, „Женска логика“

20.07.2023г.- парк "Рибница", кв. Кършиака, район Северен, „Женска логика“

 

ЖЕНСКА ЛОГИКА 

Автор: Анатолий Крим

Режисьор: Владимир Петков

С участието на: Людмила Даскалова, Георги Керменски, Диана Досева, Тодор Танчев, Кристина Топалова (гост)

История за една самотна, все още млада жена, която е изправена пред избор: богат и влиятелен мъж ѝ предлага женитба. Началото е разходка до Париж, а появите му са в стила на едновремешните аристократи, макар и в условията на днешна Русия: луксозен автомобил Бентли вместо каляска и неизменните каси с шампанско. Съперникът му няма какво да предложи освен любовта си. Изборът, който прави младата жена, като че ли противоречи на всякаква нормална логика. А може би не?! Спектакълът разкрива дали е оправдано понятието „женска логика“, както известният украински драматург е озаглавил творбата си?

„Лирическа комедия за любовта“ – така театралната критика в родината на Анатолий Крим характеризира пиесата след една от многобройните ѝ постановки.

 

КОЗАТА, КОЯТО СВИРИ НА АКОРДЕОН

от Елин Рахнев

Участва: Мая Бежанска

Куклена актриса играе от 25 години една и съща роля: коза, която свири на акордеон. Един ден тя решава да промени кариерата и живота си. Това е условната рамка. Но Мая Бежанска и Елин Рахнев са отишли по-далеч в общата си театрална идея и със сигурност ще ви изненадат със смелостта на формата и нестандартните си решения. Само за 75 минути сценично време „малката голяма“ Бежанска преминава през половин дузина превъплъщения, между които Едит Пиаф, Вивиан Лий, Айседора Дънкан, Зелда Фицджералд... и всичко това –  поднесено с поезия и безотказно работеща самоирония. Визуалната част е дело на Елена Иванова, автор на музиката е Георги Георгиев от култовата група „Остава“. 

 

КАК СЕ ТЪРСИ НОВ СЪПРУГ

Автор Миро Гавран

Режисьор: Александър Илинденов

С участието на: Ани Михайлова, Ивайло Калоянчев, Веселин Цанев

Госпожа Зденка Смочилович, една все още достатъчно млада вдовица, си търси нов съпруг. Изборът се оказва изненадващо интересен и неочаквано труден: един артистичен пияница, един изискан дипломат, симпатичен спортист, който обаче поради нараняване при тренировка е загубил възможност да изпълнява съпружеските си задължения, безнадеждно тъп селяндур, но пък все още много потентен и доктор по пластична хирургия с връзки в английския кралски двор. Решението, до което се стига е толкова непредвидимо, че изненадва и самата госпожа Зденка.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
АУ