Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

„Мадам Бътерфлай” открива оперния сезон в Пловдив


Публикувана: сряда, 5 октомври 2022 г.

Отличеният с награда „Пловдив“ спектакъл „Мадам Бътерфлай” ще открие оперния сезон в Пловдив на 7 октомври от 19 часа. Постановката на режисьора Нина Найденова от програмата на OPERA OPEN ще бъде представен премиерно на закрита сцена.  Диригент е Лучано Ди Мартино, артистичен директор на Опера Пловдив. Художникът Петко Танчев използва визуални технологии, които превръщат сцената в красива японска пагода и пресъздават живота в страната на сбъднатите мечти – Америка.  Художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова, а хореографията е на Боряна Сечанова. Дебют в една от най-емблематичните и трудни за изпълнение сопранови партии – тази на Чо Чо Сан, ще направи Евгения Ралчева. Останалите роли се изпълняват от Елена Чавдарова – Иса, Георги Султанов, Валери Турманов –гост, Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, Светлана Иванова, Борис Кучков, Николай Бачев. Спектакълът е с участието на Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив.

Постановката на Нина Найденова провокира публиката с въпроса: „Имате ли Собствена Голяма Мечтa  и готови ли сте да рискувате заради нея?”. Музиката на Пучини разказва историята на младата гейша Чо Чо Сан, която се отказва от религията и напуска рода си, за да се ожени за американския лейтенант от морския флот Пинкертон. Копнежът за промяна се провокира от един кинематографичен апарат, на който тя вижда кадри от Америка, филм на Чарли Чаплин, кадри на актриси, на красиви жени, влюбени двойки и деца. „Голямата Мечта изисква свободата да я избереш и да оставиш Тя да те трансформира. А това става само в  преследването й, т.е. в ДЕЙСТВИЕТО да я осъществиш и във ВЯРАТА, че ще промени живота ти”, споделя режисьорът. Представлението протяга ръка и към съвременните млади хора, които се намират на кръстопът в живота си и са в търсене на своята Мечта.

Билети за премиерата на „Мадам Бътерфлай“ се продават на касата на Операта, на билетните каси в мрежата на Ивентим, онлайн в eventim.bg и grabo.bg.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО