Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1
Манол Пейков, народен представител
Манол Пейков, народен представител

Манол Пейков с нецензурна обида към Костадинов от "Възраждане"


Публикувана: сряда, 26 април 2023 г.

Бурен скандал избухна в Народното събрание днес, след размяна на реплики между депутати от ПП-ДБ и „Възраждане“.

Думата взе Манол Пейков от ПП-ДБ, който поиска да направи забележка на колегите си. 

„Към г-н Костадинов и колегите от „Възраждане“, които нееднократно използват термините като „Доносническа България“ и коалиция „Сорос-Донос“. Не ме репликирайте, можете да излезете и да кажете това, което искате, на трибуната“, заяви Пейков, докато депутати от „Възраждане“ подвикваха от залата.

„Не е цивилизовано да си говорим по този начин. Г-н Костадинов, вие се опитвате да нормализирате този език, който е неприемлив в публичното пространство. Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано и уважително към нас“, каза той.

„Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение и винаги мога да ви назова „Коцето късопишков“, имам предвид човек, който пише с къси букви. Въображението ми е безкрайно. И запомнете, че за всеки следващ път, когато в присъствието на президента вие използвате подобни думи, ние ще намерим начин да използваме същите срещу вас. Просто не го правете“, апелира Пейков.

На свой ред Костадин Костадинов му отвърна: „Тук горе имаше един балкон пълен с деца. Тези деца слушаха просташки изказвания от един простак. От един типичен доносник. И всичко това не носи абсолютно нищо полезно за нашата страна.“

„Тук от тази трибуна трябва да се спазва някакъв тон. И този тон трябва да бъде абсолютно почтен. И когато видите представители на утайката на българската политика – „Доносническа България“, да се опитват да задават просташки тон, държейки се просташки, г-н председател, направете необходимото да изхвърлите тази утайка от парламента, защото ще я изхвърлим утайката ние. И няма въобще да се колебаем следващия път. Разбрахте ли ме?“, попита Костадинов.

Усетил нажежаването на страстите в залата, председателят на парламента Росен Желязков обяви почивка.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО