Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1
Марио Аржанов - Кокала е първият вице-световен шампион по кикбокс от Пловдив
Марио Аржанов - Кокала е първият вице-световен шампион по кикбокс от Пловдив

Марио Аржанов - Кокала е първият вице-световен шампион по кикбокс от Пловдив


Публикувана: четвъртък, 13 октомври 2022 г.

Марио Аржанов - Кокала е първият вице-световен шампион по кикбокс от Пловдив след проведеното в Лидо ди Йезоло (Италия) Световно първенство по кикбокс до 19 г. във всички стилове.

България участва с 93-ма свои представители в различни категории, стилове и възрастови групи, и завърши на първо място в отборното класиране сред 62 участващи страни. Това е най-големият успех за българския кикбокс до момента през годините.

TERES Gym & FIght Club, Пловдив също имаше своя представител на първенството на планетата Марио Аржанов в категория до 54 кг стил „Фул контакт“ юноши старша възраст (до 19г.)

"Тъй като Марио бе титуляр в категорията си (номер едно в ранглистата на световната федерация WAKO), бе изтеглен да почива в първия кръг от надпреварата, той очакваше победителя от четвъртфинала между Казахстан и Украйна. В този мач победител убедително бе казахстанеца MIRKAMAL SEIDAKHMETOV, който е и носител на световната купа от Турция 2022г, където нашия Марио стана бронзов медалист. Казахстанецът бе един от най-класните бойци в категорията и очаквано бе труден мач за нас. Но подготовката на Марио Аржанов бе на ниво и той успя да покаже класа и да надделее в последните рундове, където силите на казахстанеца привършваха.", разказа старши - треньорът Николай Драганов.

"Така Аржанов се класира на финал на Световно първенство по кикбокс! Нещо, което не е правил никой друг пловдивски боец, или поне на нас не ни е известно към момента.", уточни той.

"В другия поток до финала достигна турчина OKAN BUGRA KARAMAN. Марио имаше вече една победа над него в Турция на световната купа преди няколко месеца. Въпреки това мачът тръгна плахо и опознавателно за двамата. Във втория и третия рунд нашия боец започна да разгръща потенциала си и да притиска турчина. Буквално го разкарваше из целия ринг в опити да се бие с него, а турчинът по всякакъв начин бягаше, дори на моменти с гръб. Въпреки това, реферите решиха да отсъдят победа за турчина с една точка разлика…Всички, които гледахме мача, не разбрахме как така съдиите взеха това решение, но…това е част от играта.", каза старши - треньорът на пловдивския клуб. 

"Така Марио Аржанов „Кокала“ завоюва вице-световната титла по кикбокс в стил „фул контакт“. Всички в клуба и целия треньорски състав се гордеем много с постижението на Марио! Резултатът му е плод на много работа и себеотдаване от страна на Марио и качествената подготовка, която получи през последната година.“ – коментира Николай Драганов.

Следващото голямо предизвикателство за клуба е предстоящото след месец Европейското първенство по кикбокс за мъже в Турция, на което ще вземе участие Ивайло Панев. Подготовката му върви по план, надеждите са да се завърне с първата европейска титла в Пловдив.

Източник: Gustosport.bg

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО