Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 1

Музейна аптека „Хипократ" кани на две събития през уикенда, посветени на етеричните масла


Публикувана: понеделник, 17 юли 2023 г.

Музейна аптека „Хипократ" към Общински институт "Старинен Пловдив" кани на две занимания, посветени на употребата на етеричните масла.

Първото ще се състои на 22.07.2023 г. от 17.30 ч. в Балабановата къща и ще премине в теоретичен формат с интересна презентация за ползите от етеричните масла.

Второто занимание ще има приложен характер и ще бъде проведено на 23.07.2023 г. от 10 ч. в двора на Музейна аптека „Хипократ".

Заниманията ще бъдат водени от Ана Христова, която е дългогодишен експерт в тази област. Ана Христова живее със семейството си в продължение на 20 години в Канада, но преди две години се завръща в България. С голям ентусиазъм и желание, тя се заема да споделя познанията си по ароматерапия и лековитите свойства на билките чрез етеричните масла. Тези течни продукти от природата не само ухаят прекрасно, но помагат и облекчават множество неразположения.

Ана Христова ползва етерични масла от 12 години не само като лек за цялото семейство, но и като козметични средства. Маслата са съставна част от лековитите мехлеми за широк спектър от кожни проблеми. Ана ще разкаже за приложението на етеричните масла външно и за техните ползи за успокояване, при медитация, за подобряване на съня, при кашлица, предпазване от комари, както и за техните слънцезащитни свойства. От две години тя организира приложни ателиета и прави презентации за широкото приложение на етеричните масла в живота на хората.

В Пловдив, в първия ден Ана Христова ще представи познавателна презентация за приложението на етеричните масла, а на другия ден ще демонстрира нагледно как всеки може да си направи парфюм.

Входът и за двете занимания е свободен за всички, които проявяват интерес към природосъобразния начин на живот.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Пази горите от пожари!