Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Наши момичета станаха първа и втора в класацията Спортист на годината за 2015


Публикувана: сряда, 23 декември 2015 г.

Лекоатлетката Габриела Петрова беше определена за Спортист на годината на България за 2015 година. Състезателката в тройния скок спечели битката със Станилия Стаменова (кану-каяк), която остана втора. Габриела Петрова получи 1094 точки в допитването, в което се включиха 158 действащи спортни журналисти от общо 59 електронни и печатни медии. Стаменова остана с 47 точки по-малко от победителката.

Припомняме, че само преди дни в класацията Спортист на Пловдив за 2015-а година Стаменова и Петрова бяха с разменени позиции. Софиянката Станилия, която се състезава за СККК "Тракия", събра 296 точки в традиционната анкета на Община Пловдив, като изпревари с 35 точки втората в крайното класиране Габриела от СКЛА Локомотив (Пд).    

23-годишната Габриела Петрова, която е родена в Хасково, получи статуетката снощи от легендарната Стефка Костадинова. Габи заслужи отличието след страхотното си представяне през 2015-а. Тази година тя стигна до сребро на Европейското първенство в зала, а на Световното в Пекин записа четвърто място с личен рекорд на троен скок.

След завръщането си от Пекин, през септември Габи получи значка „Златен лавров венец” и книга за Пловдив, а треньорът й Атанас Запрянов бе награден с плакет на Община Пловдив от кмета на града Иван Тотев.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО