Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1
Пламен Панов - заместник-кмет по култура, археология и туризъм на Община Пловдив
Пламен Панов - заместник-кмет по култура, археология и туризъм на Община Пловдив

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства очаква заместник-кмета Пламен Панов в първия учебен ден


Публикувана: петък, 15 септември 2023 г.

Точно в 9.00 часа днес ще бъде дадено началото на новата учебна година в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

Гост на събитието за 4-та поредна година ще бъде заместник-кметът по култура, археология и туризъм на Община Пловдив Пламен Панов.

По традиция от името на 12-ти клас абитуриент ще отправи поздрав към осмокласниците.  Ще бъде връчена и наградата „Ученик на годината" за отличен успех през изминалата година, участие в международни конкурси, получени награди и издигане на имиджа на гимназията. 

Национална гимназия за сценични и екранни изкуства е открита през есента на 1975 година, като СХУ за Сценични кадри в града на художниците и на първия в историята на България професионален театър – гр. Пловдив. Историята на гимназията е белязана с високи постижения както като учебна институция – много от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства, така и като творчески постижения в реализирането на проекти в професионални творчески институти – театър, опера и кино. 

В НГСЕИ се изучават предмети като: история на изкуството, рисуване, перспектива, пластична анатомия, история на музиката, живопис, скулптура, история на костюма, компютърно проектиране, грим и перуки, актьорско майсторство и други.
 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО