Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1
снимка: БНР
снимка: БНР

Не искат ново строителство на ул. "Братя Бъкстон" в "Южен"


Публикувана: сряда, 30 август 2023 г.

Напрежение беляза общественото обсъждане за застрояването на частния имот на ул. „Братя Бъкстон“ 107 в пловдивския район „Южен“.

Жителите на квартала около сградата на НАП на ул. „Скопие“ изразиха шумно недоволството си от това, в близост до блоковете, в които живеят, да бъде построена нова сграда. Те настояха положението да си остане, каквото е в момента или там да се построи най-много еднофамилна къща. 

Всъщност обсъждането не беше за самия строеж, а за нов подробен устройствен план на района, който обхваща четири квартала. С него се регламентират 4 улици, които в момента не съществуват в правния мир, зелените площи и се дава възможност на собственици и община да извършват каквито и да са строителни дейности. След обсъждането този ПУП ще бъде разгледан в ЕСУТ и ако бъде разписан от кмета, трябва да мине и през Общинския съвет. 

Инвеститорът Тунджай Белберов обясни, че и по новия ПУП може да построи най-много три до четириетажна жилищна сграда, магазин или заведение, но добави, че все още не е взел решение за това. 

В крайна сметка обсъждането завърши с протокол, в който бе записано, че хората не са съгласни с измененията на ПУП-а и не искат там да има ново строителство. 

Източник: БНР

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО