Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 1
"Нощ на танго и цигански романси" звучат за хора с увреждания в Пловдив
"Нощ на танго и цигански романси" звучат за хора с увреждания в Пловдив

"Нощ на танго и цигански романси" звучат за хора с увреждания в Пловдив


Публикувана: понеделник, 12 юни 2023 г.

Безплатен концерт за трудноподвижни хора "Нощ на танго и цигански романси" ще се проведе на 23 юни от 19:00 часа в зала "Съединение" на Иисторическия музей в Пловдив. 

"Пред хората с увреждания ще бъде представен проектът на Калоян Куманов "Нощ на танго и цигански романси"", съобщи организаторът на културното събитие Николай Чалъков от "Добролетие - център за грижа".

Концертът разказва историята на тангото - от началото, поставено от знаменития аржентински музикант Карлос Кардел, преминаването в т. нар. "novo tango“ на инструменталиста Астор Пиацола до съвременното звучене на големия френски композитор и интерпретатор Ришар Галиано. 

Втората част е посветена на чардаша и циганските романси. В представянето са включени едни от най-популярните пиеси в жанра, сред които "Унгарски танц", "Чардаш" на Монти, "Циганските напеви" на Пабло Сарасате и други автори,  разказа Чалъков. 

На концерта могат да се насладят и хора с инвалидни колички, които често се лишават от културни мероприятия заради недостъпната среда на културните институции. 

Събитието е безплатно след регистрация в сайта на www.dobroletie.bg

и потвърждение от организационния екип. Поради ограничения капацитет на залата, участниците ще бъдат записвани по реда на попълване на регистрационната форма. 

Тези, които са се записали, но не могат да попаднат в списъка за това събитие, ще имат предимство при организиране на следващото.

Концертът се провежда с подкрепата на Община Пловдив и "ИНЧ-ФРИГО" ЕООД. 

Организаторите обещават незабравима вечер за хората с увреждания и техните придружители.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО