Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Нов призив на областния управител в кампанията "За Христина"


Публикувана: сряда, 16 август 2023 г.

Малко над 4 000 лв. са постъпили като дарения в кампанията „За Христина“, която набира средства за лечението, рехабилитацията и пълното възстановяване на 16-годишната Христина Плахова. Тя пострада сериозно, след като беше блъсната на пешеходна пътека на пловдивския булевард „Руски“ на 26 юни 2023 г. Кампанията стартира преди 10 дни и се провежда под патронажа на областния управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев и е подкрепена от почетния консул на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев. За цялостното  възстановяване и рехабилитация на момичето са необходими 10 000 лв.

„В момента Христина се лекува в дома си и се опитва да се пребори със силната болка. Обездвижена е заради множеството счупвания на крака, пукнатия таз и изкълченото рамо. Фрактурата на глезена и петата са оперирани като са сложени 19 планки и гипс.  Тя все още е в шок от катастрофата, а в същото време от болките не може и да спи“, разказа майката Наталия. Тя благодари на екипа на БЧК-Пловдив, който още в първите дни на кампанията им е подал ръка като са поети част от плащанията по скъпоструващите лекарства и е оказана психологическа подкрепа за семейството.

Припомняме, че родителите на Христина са бежанци от Украйна, които живеят и работят в Пловдив от година и половина, след като заради войната бягат в България. Христина завърши дистанционно гимназията в Болград, но успя да пътува за абитуриентската си вечер в Болград. Тя кандидатства и вече е приета за студентка в ПУ „Паисий Хилендарски“ , но  през октомври едва ли ще  може да започне обучението си. 

Областният управител и почетният консул на Украйна отново призоват всеки, който може да  дари средства,  да го направи. Сметката е на името на майката Наталия Плахова – BG90UBBS80021047278150. Моля да отбелязвате в основанието, че парите са за лечението с наименованието на кампанията „За Христина“.

Снимка: Личен архив - Христина в деня на абитуриентския си бал

 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО