Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 2
2 / 2

Новият посланик на Турция направи първа официална визита в Пловдив


Публикувана: сряда, 10 юли 2024 г.

Задълбочаване на отношенията между Пловдив и Турция в сферите на икономиката, туризма и културата обсъдиха кметът Костадин Димитров и турският посланик Н. Пр. Мехмет Саит Уянък. На срещата присъстваха още генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, зам.-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков и зам.-кметът по екология Иван Стоянов.

„Пловдив е мултиетнически град, в който всички съжителстват под мотото „заедно". Различните религии се преплитат и заедно празнуваме нашите празници. Градът ни е известен и с множеството културни събития, които привличат много туристи", заяви кметът Костадин Димитров.

Н. Пр. Мехмет Саит Уянък обясни, че Пловдив е първият град, който е посетил със семейството си веднага след встъпването си в длъжност през май месец тази година. Той допълни, че България е важен съсед, приятел и партньор на Турция и потенциалът за сътрудничество между двете страни е голям.

Костадин Димитров подчерта, че в пловдивските университети се обучават много турски студенти, което допълнително сближава двете общности.

В сферата на културата турският посланик направи предложение за участие на един от най-известните творци в Турция под формата на изложба или концерт в Пловдив. 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Career Show - Partner