Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Омир и персонални обиди прозвучаха на Общинската сесия в Пловдив


Публикувана: четвъртък, 29 юни 2023 г.

Две крайности в изказванията белязаха първите часове на днешната сесия на Общински съвет - Пловдив. Тя започна с бурни дебати за средствата, необходими за надграждане на транспортната система. 

Гръмогласен рецитал на встъпителните строфи на "Илиада" от Омир, изнесен от председателя на групата на ГЕРБ Йордан Илиев, предизвика аплодисменти на голяма част от неговите колеги, а повод за този рецитал стана темпераментното изказване на заместник - кмета по "Екология" Анести Тимчев, който изрази несъгласието си, бюджета на ресора му да бъде намален с 1 млн. лв. 

В крайна сметка, съветниците решиха този милион да бъде за сметка на фонд "Отчуждаване" и предложението за първия транш от средствата за надграждане на електронната система бе прието. 

Не по-малко бурни бяха дебатите и по четвърта точка, включваща предложението за откупуване на зала "Строител". Независимият съветник Слави Георгиев даде предложения към ВК "Марица" къде да си играят срещите и да тренират, което предизвика реакция от кмета Здравко Димитров. Двамата си размениха реплики, включително за действия в предишния мандат и за да охлади страстите, председателят на ОбС Александър Държиков се видя принуден да обяви почивка. 

Припомняме, че в дневния ред на днешната сесия са залегнали общо 54 точки.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО