Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1
Иван Стоянов, кмет на район "Източен"
Иван Стоянов, кмет на район "Източен"

Осемнайсет блока в "Източен" чакат безплатно саниране


Публикувана: неделя, 28 май 2023 г.

Осемнайсет сдружения на собственици в "Източен" са заявили желание за безплатно саниране на блоковете, в които живеят. Това съобщи кметът на района Иван Стоянов и подчерта, че документите се подготвят изключително прецизно и ще бъдат изпратени в МРРБ на 31 май. Очаква се те да бъдат разгледани в срок до два месеца, когато ще стане ясно кои от сградите са одобрени за саниране. 

По думите на Стоянов, 14 от сдруженията сами са ангажирали фирми за обследване, изготвяне на технически паспорти и прогнозна количествено-стойностна сметка на строителните дейности, които ще се извършват. На 4 блока паспортизацията е поета за сметка на Община Пловдив - на ул. "Босилек" 1-3, "Босилек" 2, "Буная" 1-5, ул."Месемврия"5-9, бл. 4705 и бл.202 и ул. "Тодор Влайков"24. 

Припомняме, че общо 80 млн.лв. са предвидени за Пловдив по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

От стартирането на програмата до момента в експлоатация са въведени 149 сгради в града. Толкова са със стартирали дейности, 150 е броят на сключените договори за целево финансиране (от регистъра на Българската банка за развитие), съобщават от Регионалното министерство.
 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО