Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Откриха Международния турнир „Тракия Елит“


Публикувана: петък, 7 октомври 2016 г.

За трета поредна година беше открит Международният турнир за купата на „Тракия Елит“ в присъствието на Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт,младежки дейности и социална политика“, Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика, Николай Чунчуков, кмет на район „Източен“, много гости и почитатели. 

Тазгодишното издание на турнира се радва на над 350 участници от 22 клуба от България и 6 от Полша, Израел, Великобритания, Украйна, Италия. 

Състезателките, които са на възраст между 8-17 години, се надпреварват в две дисциплини – ансамбъл и индивидуално. В съревнованието участва и националния ни отбор – девойки старша възраст, които се готвят за предстоящото европейско първенство. За гордост и радост на град Пловдив в отбора са Лидия Василева и Галатея Герова от клуб „Тракия Елит“. Последната спечели 5-то място на европейско първенство в Израел за девойки измежду 24 страни. 

В края на днешния ден ще бъдат ясни и резултатите от класирането на ансамбли за девойки – младша, старша, възраст и жени.

Турнирът се осъществява със съдействието на Община Пловдив, Българската федерация по художествена гимнастика и клуб „Тракия Елит“ и ще се провежда до неделя – 9-ти октомври. Любителите на красивия спорт могат да се насладят на грациите в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Входът е свободен.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО