Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1

Отварят южното пътно платно на бул. „Хаджи Димитър“, затварят за ремонт северното


Публикувана: петък, 10 март 2023 г.

Движението на пътни превозни средства в южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ от ул. „Царевец“ до ул. „Лерин“ се възстановява от 13 март (понеделник). Това става възможно след приключилите основни дейности по реконструкцията на пътната отсечка, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Автомобилите ще се движат двупосочно, тъй като по същото време за ремонт се затваря северното платно на тази част от булеварда. Промените ще влязат в сила, след като комисия с участието на „Пътна полиция“ провери дали са поставени всички необходими пътни знаци и указателни табели съгласно приетата временна организация на движение.

От ОКТ предупреждават шофьорите в понеделник сутринта да са освободили северното платно от паркирани автомобили, за да се избегне репатрирането с „паяци“. Предвиденият краен срок за завършване на обекта е 31 август.

Реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ в участъка от Коматевския транспортен възел до ул. „Царевец“ се реализира по проекта на Община Пловдив за подобряване и модернизиране на градската среда. В него са заложени замяна на паважната настилка с асфалтова, полагане на нов  тръбопровод и канализация, изграждане на велоалея, нови тротоари и LED осветление, джобове за контейнерите за отпадъци, поставяне на антипаркинг колчета, на пътни знаци и хоризонтална маркировка. Крайният срок за предаване на изцяло завършения обект е 30 ноември 2023 г.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО