Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Отвориха творчески работилници за пенсионери в Пловдив


Публикувана: неделя, 14 май 2023 г.

С курсове по фотография започнаха творчески работилници за пенсионери в Пловдив. В три клуба в район „Централен“, „Тракия“ и „Източен“ фотографът Васил Бункин стартира обучения за създаване на портретни и пейзажни снимки.

„Вече повече харесвам снимките, които правя. Забелязах някои грешки, които съм допускала, но вече се стремя да запечатам по-добре красивите и щастливи моменти“, коментира баба Марийка от Централен клуб на пенсионера.

„Всяка беседа, в която участваме, носи нещо ново в живота ни, независимо от темата. Много се радвам, че се организират такива събития и се надявам да не ги изпускаме“, сподели Роси от пенсионерския клуб в „Тракия“.

„Участвайки в този курс, ние се забавлявахме много и държим да ви видим в следващите занимания. Вярваме, че всичко, което научаваме, ще ни бъде полезно и ще остане завинаги“, каза Елена от клуб „Каменица“ в район „Източен“. 

Известният художник Аспарух Сърбов започна да преподава изобразително изкуство на членове на Централен клуб на пенсионера и клуб „Тракия“, които рисуваха с акварел неповторими пейзажи. Ученикът на Коста Форев и Георги Ковачев показа пред курсистите специфични техники в живописта и пластиката. Сред художниците, които реализират детските си желания за разкриване на творчески умения бе и 95-годишната баба Малинка. Тя не пропуска нито едно занимание, а след него си тръгва вдъхновена и още по-мотивирана да се учи. „Очакваме с нетърпение следващите срещи. Всичко което научихме е много полезно и се надяваме да има повече подобни събития. Не бихме пропуснали нито едно“, споделя Людмила, която с ентусиазъм се включи в арт работилниците.  

Заниманията на пенсионери продължават с обучения и в клубове в останалите пловдивски райони, както и в Регионалната организация на слепите – Пловдив. Курсистите ще получат умения и в областта на танците, музиката, литературата, приложното изкуство, както и в сферата на дигитализацията.

Всички те ще се участват във фестивала „60+“, който ще се проведе на парк „Лаута“ и ще е посветен на Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.

Инициативите 60+ се реализират от Национално сдружение за единство и партньорство, с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година. 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО