Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

„Панорамата на детското творчество" отново превърна Стария град в царство на детския талант и приятелството


Публикувана: понеделник, 5 юни 2023 г.

Традиционният „Празник на детето в Стария град", организиран от екипа на Общински институт „Старинен Пловдив", приключи. Богатата и интересна програма, посветена на 1 юни – Международния ден на детето, привлече стотици пловдивчани и гости на града в периода от 27 май до 4 юни, които посетиха множество събития, ориентирани към всички възрасти, и разбира се най-вече към децата – изложби, концерти, куклен театър, работилнички и много други.

Един от много интересните акценти в програмата, който изпълва всяка година калдъръмените улички в Стария град с детски усмивки, добро настроение, много творчески заряд, песни, танци, изложби и създава истинско приятелство, бе „Панорамата на детското творчество". Пъстрото събитие е подарък за децата, жителите и гостите на град Пловдив от сдружение „Духовно огледало" с ръководител Таня Костадинова.

За 24-ти път на улицата и пространствата в зоната около Къщата на д-р Стоян Чомаков, в която се помещава постоянната експозиция на Златю Бояджиев, бяха разположени работещи ателиета на поканените творчески школи. Всяка школа аранжира и своя изложба. В пространството до Къщата музей „Златю Бояджиев" имаше и озвучена открита сцена, на която децата и младите хора се изявяваха в областите на музиката и танца.

В 24-тата „Панорамата на детското творчество" взеха участие талантливи деца от Пловдив, София, Асеновград , Бургас, Стамболийски, Куртово Конаре, Първомай, включи се и група бесарабски българи.  Децата от детска градина "Брезичка" 99 София откриха събитието, пяха, танцуваха и рисуваха. Много малчугани от Пловдив се включиха в съвместна работа с участниците в ателиетата, в песните и танците.

„Панорамата на детското творчество" традиционно превръща къщата - музей „Златю Бояджиев" в Стария град в „къща на творчеството" на децата и младите хора и задължително се превръща в атракция за туристите и за малчуганите от града под тепетата.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Пази горите от пожари!