Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Парламентът избира новото правителство на извънредно заседание утре


Публикувана: понеделник, 5 юни 2023 г.

Председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков свиква утре (вторник, 6 юни) извънредно заседание на парламента, съобщиха от Пресцентъра на Народното събрание.

В дневния ред са включени три точки: избиране на министър-председател, приемане на структурата на Министерския съвет и избиране на състава на кабинета.

Днес кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната – Демократична България“ акад. Николай Денков върна на президента Румен Радев изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Припомняме, че миналия петък Денков и другият ротационен кандидат за премиер Мария Габриел представиха пред журналисти в парламента имената на предложените за министри. Тогава двамата обявиха, че освен състав на редовен кабинет, има и конституционно мнозинство.

Днес пред президента Радев Николай Денков заяви, че всички имаме нужда от успокояване на ситуацията, за да знаят хората, че кабинетът, Народното събрание и президентската институция работят заедно, за да може да се развива държавата в полза на хората и на бизнеса,.

На свой ред държавният глава увери, че по най-бързия начин ще издаде указ, за да внесе предложения проектокабинет в Народното събрание, където да бъде гласуван по съвест от депутатите.

България има нужда от институции и политици, които реално да се ръководят от българския народ, които да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, така както очакват всички почтени български граждани. Да укрепват суверенитета на страната и да работят за задълбочаване на европейската ни интеграция, заяви Румен Радев.

Председателят на НС Росен Желязков обяви пред медиите в парламента, че ако днес президентът издаде указ за съставяне на правителство, ще свика заседание още утре (6 юни).

 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО