Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 16 юни 2024 г.
неделя, 16 юни 2024 г.
1 / 1

"Парсек груп" спира работа по "Даме Груев" и "Модър - Царевец"


Публикувана: четвъртък, 15 юни 2023 г.

Фирма "Парсек груп", която изпълнява строителните дейности по улица "Даме Груев" и Южния обходен колектор в участъка на пробива "Модър-Царевец", спира работа, съобщи Plovdiv24.bg. 

"Това отношение на общината към нас ни демотивира. Щял да разваля договора (б.а. - заместник-кметът Пламен Райчев няколко пъти съобщава за такава вероятност). Може да развали договора за граждански брак с жена си, но не може да развали договора с нас" - коментира управителят Бончо Бонев.

Строителят недоумява, защо процедурата за избор на изпълнител на събарянето на сградите, които пречат за разширението на "Даме Груев", не е проведена още миналия ноември, когато са осигурени парите в общинския бюджет.

"Ако поръчката беше направена тогава, веднага след излизането на съдебното решение можеше да се пристъпи към премахването на къщите. А сега какво се случва? - обявиха поръчката на 13 юни със срок до 23 юни. Дори да отворят офертите на 26 юни, е нужно технологично време да се подготвят и съгласуват плановете за безопасност и за извозване на строителните отпадъци. Нито Райчев, нито Язов (кметът на район "Южен") могат да смятат. Математиката не им е силната страна. Най-ранната дата за събарянето, според мен, е краят на юли" - обясни Бонев.

Строителят е категоричен, че няма да работи по "Даме Груев", докато не се съборят къщите. След това ще свърши за 90 дни. Зарече се обаче, че фирмата ще спре работа и по "Модър - Царевец".

"Срокът за този обект е януари 2025 година. По график, по оферта, по техническо предложение. От общината ни помолиха да направим първо участъка на "Модър - Царевец" и ние се съобразихме с тях - отсечката от "Коматевско шосе" до "Колхида" е готова, сега трябва да влезем под жп линията. Заради обидното отношение обаче спираме тоя участък" - каза той.

Според Бонев, планирането на сроковете не е най-силната страна на общината. "Защо не спазиха нито един срок? Не сме само ние, за всички строители е така" - обясни той.

Източник: Plovdiv24.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Едмънтън Ойлърс Едмънтън Ойлърс  title= 03:10 Едмънтън Ойлърс Флорида Пантърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3422.png
Алекс Перес Алекс Перес  title= 07:30 Алекс Перес Тацуро Тайра https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Полша Полша  title= 16:00 Полша Нидерландия https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Полша Полша  title= 16:00 Полша Нидерландия https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Словения Словения  title= 19:00 Словения Дания https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Реал Овиедо Реал Овиедо  title= 19:30 Реал Овиедо Еспаньол https://winner.bg/statics/uploads/tv/3427.png
Сърбия Сърбия  title= 22:00 Сърбия Англия https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Сърбия Сърбия  title= 22:00 Сърбия Англия https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
АУ