Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 21 септември 2023 г.
четвъртък, 21 септември 2023 г.
1 / 1
Трак Арт в подлез Археологически
Трак Арт в подлез Археологически

Пловдив се лиши от ТракАрт в подлез Археологически


Публикувана: понеделник, 14 август 2023 г.

Културен център - музей "ТракАрт" преустановява своята 20-годишна дейност в подлез Археологически. Това съобщи Жорж Трак, който превърна мястото в емблематично за Пловдив, насищайки го с културни събития и живот.  

Ето какво сподели Трак в социалната мрежа: 

"Скъпи пловдивчани и гости на Пловдив,
скъпи, приятели,
съобщаваме Ви, че Културен център-музей „Тракарт“ преустановява своята дейност в Подлез „Археологически“. 

Изминаха 20 години, изпълнени с хиляди културни събития - изложби, камерни концерти, театрални представления, премиери на книги, семинари, презентации и фестивали.

Културен център-музей „Тракарт“ следеше и активно участваше в културната програма на нашия град. Творците и публиката еднакво одухотвориха и оживиха пространството с хилядолетна история.

След хилядите гости, които посрещнахме в музея, след хилядите културни събития, които организирахме, спечелихме публика, която можем да наречем наши приятели.

Приключваме дейността си на тази локация, като приоритет на ТРАКАРТ винаги е била културата във всичките й разновидности.

Екипът на Тракарт винаги е бил отдаден на града ни и хората, така че продължаваме своята дейност в ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТЪР-МУЗЕЙ „ТРАКАРТ“, намиращ се на Главната улица – ул. “Княз Александър I Батенберг“ 25 и „ТРАКАРТ ПАРК - ЦЕНТЪР ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО“, намиращ се на „Асеновградско шосе“ – 5-ти км.,  преди Аерогара Пловдив.
Благодарим Ви за времето, в което бяхме заедно в Културен център-музей „Тракарт“ и го превърнахме в едно емблематично,  живо и одухотворено пространство!"

В коментарите под поста му, пловдивчани признават, че Центърът в подлез Археологически ще им липсва, но пожелават успех и вярват, че ще свикнат и с новите локации. 

"Културен център Тракарт изгради този комплекс от "нула" и го превърна в културна институция с изключително богата програма. Жалко, че няма да бъде продължен договора! Какво ли ще е бъдещето на този невероятен комплекс?", гласи един от коментарите.

И още: "Много жалко! Пловдив губи страшно много! Интересно сега какво ще измъдрят на готовото място...."

"Защо??? ЗАЩО???........................................... На Добър час!/ на новото място/."

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО