Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Пловдивската прокуратура - съорганизатор на Националния конкурс за плакат за училищата по изкуствата


Публикувана: петък, 16 юни 2023 г.

Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив са съорганизатори на обявения вчера Национален ученически конкурс „Плакат – Костадин Отонов-2023“ под мотото „Държава, право, личност“. В него ще участват гимназисти от училищата по изкуства в цялата страна. Той се провежда за шести пореден път под различен надслов. Тази година организатори на конкурса са Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, гр. Пловдив, и Министерството на културата. Специално жури ще оценява произведенията на младите художници, а през декември 2023 г. те ще бъдат изложени в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив.

Подготовката за конкурса започна вчера с първото гостуване в прокуратурата в гр. Пловдив на ученици от 8 до 11 клас  от специалностите„ Рекламна графика“ и „Пространствен дизайн “ от НХГ „Цанко Лавренов“ заедно с техните учители Полина Тодорова и Петър Чучулигов. С младите художници се срещнаха Владимир Вълев, прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив, Петър Петров, районен прокурор на гр. Пловдив, и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор. Магистратите поздравиха учениците за желанието им да се включат в конкурса, а така също отговаряха на въпроси и обясниха подробно значението на понятията за държава, право и личност.

През месец септември 2023 г. прокурорите отново ще се срещнат и разговарят с учениците по темата, но този път в Художествената гимназия. В сградата на прокуратурата в гр. Пловдив вчера беше открита и изложбата от миналогодишното издание на конкурса за плакат за училищата по изкуствата, който е преминал под мотото „Енергията на настоящето и бъдещето“.  

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО