Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1
Ин витро / снимка: Интернет
Ин витро / снимка: Интернет

Пловдивският Общински съвет увеличи помощта за ин витро процедури на 3000 лв.


Публикувана: четвъртък, 20 юли 2023 г.

Общински съвет - Пловдив увеличи на 3000 лв. максималната финансова помощ, която ще се оказва на гражданите с репродуктивни проблеми на територията на община Пловдив. На последното заседание съветниците приеха промяна в правилника за финансово подпомагане на семейства, двойки и жени без партньор имащи репродуктивни проблеми, жители на община Пловдив, с която максималната сума бе завишена от 2000 на 3000 лв.  През тази година Общински съвет вече гласува 29 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 15 кандидатстващи по програмата.

Припомняме, че по данни от доклада на временната комисия по чл. 7 от правилник за финансово подпомагане на семейства, двойки и жени без партньор имащи репродуктивни проблеми, жители на община Пловдив, за 2022г. с оказана финансова помощ са били родени 14 деца, от които две двойки близнаци.

През миналата година Общински съвет е гласувал 5 решения, с които са отпуснати малко над  122 хиляди лева, с които са били подпомогнати жители на община Пловдив, кандидатствали за финансово подпомагане за лечение на безплодие. През 2022 г. временната комисия е изготвила, а Общински съвет е одобрил 69 от подадените 73 заявления за финансова помощ. Данните в доклада показват, че 47 от заявилите участие в програмата продължават своето лечение. 

 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО