Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

събота, 20 юли 2024 г.
събота, 20 юли 2024 г.
1 / 1
Спортният диспансер в Пловдив
Спортният диспансер в Пловдив

Предлагат конкурс за нов управител на Спортния диспансер


Публикувана: петък, 28 юли 2023 г.

Две предложения за съдбата на Спортния диспансер ще гледа на сесията на 2 април Общинския съвет. Ден след решението на местния парламент центърът да не се влива в ДКЦ V, кметът Здравко Димитров отново внася предложението на сесията на Общинския съвет на 2 август. Очаква се ГЕРБ да не подкрепят предложението на градоначалника.

Същевременно съветници от няколко групи в местния парламент внасят предложение за запазване на здравното заведение и предлагат откриване на конкурсна процедура за избор на управител на дружеството. 

Кметът Здравко Димитров е категоричен, че стабилизирането на Спортния диспансер може да се случи единствено чрез вливането му в ДКЦ-V. „Това е моето виждане, това е виждането на екипа. Да се заздрави Спортният диспансер това е единствения начин“, заяви пред Радио Пловдив кметът Здравко Димитров по повод повторното от него внасяне на предложението за сливане на Спортния диспансер с ДКЦ V ден след последната сесия на ОбС, на която то беше отхвърлено. Димитров смята, че Кожният диспансер също трябва да премине към някое ДКЦ, което е в добро финансово състояние.

„Да четат добре. Плувният басейн и Спортен диспансер са спортен комплекс, така е по проект. Трябва да се ремонтира и Спортният диспансер, докато се изгражда плувния комплекс, те са един обект. Опитах се да намеря пари от Фонда, но не дават за здравно заведение. Мисля, че това е единствения начин“, каза Здравко Димитров.

Той не пожела да коментира предложението на общинските съветници от  Демократична България, „Кауза България“, „Съюз за Пловдив“, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, ВМРО и независимия Слави Георгиев за стартиране на процедура за избор на нов управител на Спортния диспансер.

„Да си го решават те, не ги назначавам аз управителите“, каза кметът. 

На друго мнение обаче са съветниците от групите на Демократична България, „Кауза България“, „Съюз за Пловдив“, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, ВМРО и независимия Слави Георгиев. Според тях проблемът в медицинския център е управленски, тъй като сегашният управител е назначен временно за шест месеца, но от март до сега Община Пловдив не е стартирала конкурс за титуляр.

Затова на сесията на 2 август съветниците внасят предложение за откриване на конкурсна процедура. Веселина Александрова от Демократична България обясни: "Изумителен е фактът, че градската управа обяснява, че няма кандидати за управлението на Спортния диспансер, при положение че изобщо не е провела конкурс, за да потърси. Александрова припомня, че сегашният управител е назначен временно до провеждането на процедура по избор на нов. Договорът му скоро изтича, но конкурс няма. 

Общинските съветници припомнят още, че медицински центрове със същата дейност има само три на брой в страната, а община Пловдив иска да го обезличи, като го вкара под шапката на една поликлиника. Те определят това като недопустимо.

Директорът на Дирекция „Здравеопазване“ към Община Пловдив доктор Калин Калинов също е против сливането на Спортния диспансер с ДКЦ 5 на този етап.

Източник: БНР

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Локомотив Пловдив Локомотив Пловдив  title= 19:00 Локомотив Пловдив Арда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Локомотив София Локомотив София  title= 21:15 Локомотив София Левски https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Career Show - Partner