Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 25 юни 2024 г.
вторник, 25 юни 2024 г.
1 / 1

Премиерът акад. Денков: Безразборното строителство по Черноморието трябва да се прекрати


Публикувана: четвъртък, 7 септември 2023 г.

Безразборното строителство по Черноморието трябва да се прекрати, заяви категорично министър-председателят акад. Николай Денков в  интервю във Фейсбук тази сутрин. Той напомни, че има подготвен законопроект по този проблем и призова за подкрепа в парламента.  В продължение на повече от час премиерът отговаря на живо на въпроси на граждани по повод трите месеца от встъпването на правителството в длъжност.

Акад. Денков разпореди преглед на състоянието на деретата и водосборите във връзка с бедствието в Царево. Проверката, която ще продължи през следващите два до три месеца, ще установи дали има нарушения или създадени допълнителни рискове, които са допринесли за утежняване на ситуацията. Този тип оценки за причините трябва да се правят след внимателен оглед и анализ от професионалисти, заяви премиерът. 

Министър-председателят поднесе своите искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите в бедствието. Той увери, че всички институции продължават да са на терен и съдействат по всякакъв начин за нормализиране на обстановката, както и всеки пострадал да получи подкрепа. Оценяват се също най-спешните ремонти, за които трябва да бъдат отпуснати средства, така че те да започнат максимално бързо. 

Във връзка с предстоящия старт на новата учебна година акад. Денков обяви, че вече има готовност да бъдат издавани електронни медицински бележки на учениците. Това, от една страна ще облекчи децата, родителите и учителите, а от друга – е добра мярка срещу злоупотреби. Следващата седмица предстои да бъде дадена подробна информация за начина, по който ще работи системата с електронните медицински бележки и за преходния период по въвеждането им. „Много неща ще се променят в здравната система през следващите месеци, когато бъдат въведени електронните услуги“, добави още премиерът. Целта е никой да не може да злоупотребява с медицински изделия, със записването в болница от чуждо име или със закупуването на лекарства. Всичко това ще стане видимо и ще помогне много да се изсветлят практики, които в момента гълтат пари, без да дават принос за здравеопазването в България. 

Създадена е огромна каша със строителството на автомагистрала „Хемус“. „Няколко правителства не могат да продължат изграждането заради неразбориите“, заяви още министър-председателят. Подготвен е вариант за отпушване на процеса на законово и документно ниво, защото „не може да се строи незаконно“, категоричен беше акад. Денков. Той акцентира още върху усилията на правителството за преодоляване на регионалните дисбаланси в страната чрез целенасочена инвестиционна политика и подкрепа на бизнеса. „Борбата за нормален живот на хората в България е борба и срещу демографската криза,“ добави премиерът.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Колумбия Колумбия title= 01:00 Колумбия Парагвай https://winner.bg/statics/uploads/tv/3426.png
Флорида Пантърс Флорида Пантърс title= 03:10 Флорида Пантърс Едмънтън Ойлърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Бразилия Бразилия title= 04:00 Бразилия Коста Рика https://winner.bg/statics/uploads/tv/3426.png
Франция Франция title= 19:00 Франция Полша https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Франция Франция title= 19:00 Франция Полша https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Нидерландия Нидерландия title= 19:00 Нидерландия Австрия https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Нидерландия Нидерландия title= 19:00 Нидерландия Австрия https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Франция Франция title= 19:00 Франция Полша https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Дания Дания title= 22:00 Дания Сърбия https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Дания Дания title= 22:00 Дания Сърбия https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Англия Англия title= 22:00 Англия Словения https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Англия Англия title= 22:00 Англия Словения https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Дания Дания title= 22:00 Дания Сърбия https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Career Show - Partner