Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Премиерът акад. Денков и областният управител откриха учебната година в началното училище в с. Караджово


Публикувана: петък, 15 септември 2023 г.

Тържествен камбанен звън даде началото на молебена за откриване на новата учебна година в  Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“. Той бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай в присъствието на учениците и студентите, техните учители и родители. Официални гости на събитието бяха областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев и командирът на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев.

Митрополит Николай отправи специални пожелания за първия учебен ден и поздрави присъстващите от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и от Светия Синод.  "Бъдете усърдни и всеотдайни в преподаването и усвояването на знанието. Не пестете сили и овладявайте в дълбочина Божествената наука,  като истински свидетели в света и ученици на нашия Господ Иисус Христос. Обучението е и възпитание, бъдете добри, защото Бог иска от нас да имаме реална връзка помежду си, да се обичаме и разбираме едни други“, заяви в обръщението си митрополит Николай.

След това д-р Зюмбилев заедно с премиера Николай Денков откри учебната година в ОУ „Васил Левски“ в садовското село Караджово. Той пожела на учениците да вярват на себе си и на своите учители. Да учат и да знаят, за да могат да се справят в живата. Той  съпроводи първокласниците до класната им стая със заръката да учат повече и да са по-малко калпазани, тъй като от време на време ще се обажда да ги проверява.

Заместник областният управител Димитър Добрев откри новата учебна година в Професионалната гимназия по електроника и електротехника и в Професионалната гимназия по информатика и компютърни науки „Акад. Благовест Сендов“. Той пожела на учениците да вървят дръзновено по пътя на познанието, израстването и усъвършенстването, като ежедневно развиват своите умения, обогатяват знанията си и преследват мечтите си. Той се обърна към учителите с молба да съхранят най-ценното, което имат, а именно тези прекрасни деца и един ден с усмивка и гордост да заявят „Това беше мой ученик!“.

Заместник областния управител на област Пловдив Атанас Ташков бе гост на тържественото откриване на новата учебна година в ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ – гр. Пловдив. Господин Ташков, който е възпитаник на гимназията, отправи своите поздравления към всички ученици, родители и учители: „На учениците пожелавам постоянство и жажда за знания, на учителите вдъхновение и всеотдайност, а на родителите подкрепа и търпение.“ Обърна внимание на учениците, че усърдната работа и познанията, които ще придобият в строителната гимназия са сериозен трамплин за тяхното професионално развитие. Първият учебен ден беше повод и за откриването на новата Иновативна лаборатория за изпитване на строителни материали. В нея учениците ще придобиват опит в работата с различни материали и технологии. Проектът е реализиран в резултат на успешната екипна работа между ръководство, учители и учениците от 12 „д“ клас специалност „Транспортно строителство“.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Пази горите от пожари!