Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 1
Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката / снимка: БНР
Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката / снимка: БНР

Прокуратурата иска да върне Даниел Йорданов - Емили Тротинетката в ареста


Публикувана: понеделник, 15 май 2023 г.

Прокуратурата иска Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката, да бъде върнат в ареста. От държавното обвинение са протестирали решението на Районния съд, с което инфлуенсърът бе освободен с мярка парична гаранция в размер на 1500 лв.

Пловдивският окръжен съд ще реши дали да уважи протеста на прокуратурата на 18 май. Припомняме, че Даниел Йорданов се изправи пред Районния съд и съдия Васил Тасев миналия четвъртък. Пред магистрата Йорданов заяви, че условията в ареста са кошмарни и поиска да се прибере вкъщи. Обеща, че повече няма да се снима в клипове и изрази съжалението си за случилото се с момчето, което бе заснето в клип в ролята на куче с каишка. Във видеото участваха още Тодор Чалъков – Куката и Петко Караилиев-Чеченеца. За деянието си тримата бяха задържани на 5 април. Срокът за приключване на досъдебното производство е двумесечен.

Миналия четвъртък Васил Ташев уважи искането на Даниел Йорданов за освобождаване от ареста с мотива, че няма реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. От държавното обвинение обаче смятат, че той трябва да остане още в ареста. Според прокурора по делото, това е единственото лице от тримата обвиняеми, за което има предпоставки, че може да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като няма постоянен адрес в Пловдив.

Към момента Йорданов все още се намира в следствения арест, тъй като решението на Районния съд не е влязло в сила. Ако то бъде потвърдено от окръжните магистрати, той ще бъде освободен.

Източник: БНР

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО