Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

събота, 20 юли 2024 г.
събота, 20 юли 2024 г.
1 / 1
Прокурорът от Окръжна прокуратура-Пловдив Чавдар Грошев
Прокурорът от Окръжна прокуратура-Пловдив Чавдар Грошев

Прокурор разкрива използването на СРС при изборни престъпления


Публикувана: петък, 23 юни 2023 г.

Прокурорът от Окръжна прокуратура-Пловдив Чавдар Грошев и съдебният служител от Апелативна прокуратура – Пловдив Димитър Попов публикуваха изследване в списание „Общество и право“ на тема „Методика за използване на  специални разузнавателни средства за престъпления против политическите права на гражданите“. Четвъртият брой на правното издание излезе с вчерашна дата.

„Динамичната политическа обстановка в България, свързана с честото провеждане на парламентарни избори през последните две години, рефлектира и върху ръста на преписките и досъдебните производства за изборни престъпления. Трудностите при установяването на съответните обстоятелства по преписките и делата или невъзможността да се установят по друг начин, често налага използването на специални разузнавателни средства“, пишат авторите. В статията детайлно са разяснени процедурите по искането и използването на СРС за престъпления против политическите права на гражданите, хипотезите, при които е възможно това, компетентните органи, които ги издават и др.

Това е петата съвместна правна статия на Чавдар Грошев и Димитър Попов. Техните изследвания са публикуван и в други авторитетни издания. Предишните изследвания са свързани с предявяването на класифицирани материали при разследването, криминалистически аспекти на способите  за претърсвания и изземване и връзката им с предпроцесуалната проверка по Закона за МВР, запазване на местопроизшествието и ролята му в досъдебната фаза, както и аспекти в разследването чрез служител под прикритие.

Чавдар Грошев е доктор по право, преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и във Висшето училище по сигурност и икономика - Пловдив. Автор е на две книги с преобладаваща практическа насоченост - „Индивидуализация на наказанието“ и „Предсрочно освобождаване от изтърпяване на наложено наказание“, както и на множество статии. Димитър Попов е познат и с други правни изследвания.  

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Локомотив Пловдив Локомотив Пловдив  title= 19:00 Локомотив Пловдив Арда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Локомотив София Локомотив София  title= 21:15 Локомотив София Левски https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Пази горите от пожари!