Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Пуснаха Емили Тротинетката от ареста, нямало опасност да се укрие


Публикувана: четвъртък, 11 май 2023 г.

Под гаранция в размер на 1 500 лв. Районният съд в Пловдив пусна Даниел Йорданов, известен с псевдонима Емили Тротинетката. В ареста той е от 5 април и днес повтори опита си да излезе от там с мотив - влошено здравословно състояние. 

Задържането му, заедно с Тодор Чалъков - Куката и Петко Караилиев - Чеченеца, бе заради видеоклип, заснет в пловдивски мол, от който се вижда как тримата се гаврят с вързано на каишка момче със специални потребности.

И тримата са обвинени в хулиганство на публично място. 

По време делото Тротинетката обясни на съда, че откакто е в ареста, има два опита за самоубийство. Чувства се виновен и се е променил в ареста, даже искал да учи икономика във Варна. "Не се чувствам добре, постоянно депресии и мисли за самоубийство", каза Даниел Йорданов.

Прокурор Веско Ириков не счете молбата за основателна. Според него, за този един месец в ареста не са събрани доказателства, които да разколебават мотивите за определянето на най-тежката мярка, а половото самоопределяне на Йорданов нямало нищо общо с престъплението, в което е обвинен. 

Съдия Васил Тасев изслуша страните и обяви, че няма реална опасност Йорданов да се укрие или да извърши ново престъпление. Определи и размера на гаранцията. Решението на Районния съд подлежи на обжалване в тридневен срок. 

 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО